Pomi-T:n kehitti enlantilaisen onkologian professorin Robert Thomasin tutkijaryhmä. Prof. Thomas johtaa kansallista tutkimusosastoa Englannissa jonka tehtävänä on tutkia elämäntapojen vaikutusta syövän ehkäisyyn ja hoitoon.

Pomi-T tutkimus oli yksi kymmenestä syöpätutkimuksestä joka valittiin esiteltäväksi erikoisesti paikan päällä maailman suurimmassa syöpäkonferenssissa ASCO:ssa vuonna 2013. Konferenssissa kokoontui sinä vuonna 25000 syöpälääkäriä ympäri maailmaa. Pomi-T tutkimuksen voit lukea tiedelehti Nature:n nettisivuilta. Tutkimus on englanniksi ja emme voi valitettavasti kääntää sitä tekijänoikeuksellisista syistä. Prof. Thomasin tutkijaryhmä teki myös jatkotutkimuksen Pomi-T:n käytön vaikutuksesta itse syöpäkasvaimeen. Sen voit lukea täältä.

Pomi-T:tä kehittäessä tutkijaryhmä kävi läpi saatavilla olevat polyfenooleja käsittelevät tieteelliset tutkimukset ja päätyivät tämän läpikäynnin jälkeen neljään polyfenoolirikkaaseen kasvikunnan tuotteeseen, parsakaali, vihreä tee, kurkuma ja granaattiomena.

Pomi-T:tä ei suunniteltu erikoisesti eturauhassyöpää ajatellen, mutta oli helpoin tehdä kliininen tutkimus tätä syöpää sairastavista koska miehet joilla on eturauhassyöpä ovat usein aktiivisessa valvonnassa ilman lääkitystä. Pomi-T-tutkimukseen osallistui 203 miestä ja heistä oli jäljellä 199. Ollakseen statistisesti luotettava tarvittiin 150 henkilöa. Pomi-T-tutkimus oli tuplasokko, lumelääke kontrolloitu tutkimus jonka viranomaiset ovat tarkistaneen ja hyväksyneet.